Još jedan poznati nemački trgovinski lanac najavio dolazak u Srbiju: Dobre vesti za vlasnike kućnih ljubimaca

|

Fressnapf grupa, najveći nemački lanac PET centara, planira ekspanziju u narednim godinama u jugoistočnoj Evropi, piše Retail Serbia. Otvorivši svoju prvu specijalizovanu prodavnicu za kućne ljubimce u Rumuniji, Fressnapf grupa je ušla na potpuno novo tržište.

Kompanija ima u planu da otvori preko 100 maloprodajnih objekata i trenutno završava proces akvizicije jednog trgovca u Rumuniji pa će u narednom periodu doći i do rebrendiranja postojećih objekata. Ceo proces ulaska na tržište Rumunije preuzela je filijala u Mađarskoj.

Fressnapf je tokom ove godine ušla i na tržište Hrvatske kroz udeo u hrvatskom lancu Zoo City. Prilikom sklapanja partnerstva sa hrvatskom kompanijom potvrđeno je dalje širenje i jačanje na tržištima Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bugarske, ali nisu otkrivali detalje.

Na upit portala Retail Serbia da li mogu da potvrde planove za tržišta Jugoistočne Evrope, iz centrale nemačkog trgovca nisu imali odgovor. Nezvanično, nemačka kompanija planira da otvori više stotina novih maloprodajnih objekata narednih godina.

Inače, Freesnapf je najveći nemački lanac specijalizovan za kućne ljubimce. Protekle godine rast prodaje iznosio je 19,8 odsto (3,17 milijardi evra), dok je više od polovine ostvareno na matičnom tržištu. Online prodaja beleži rast od 54 odsto.

Izvor: mondo.rs