Jelka do plafona i dekoracija dostojna zdanja od 50 miliona evra: Bajkoviti praznici u dvorcu Dragane Mirković (FOTO)

|

Pevačica Dragana Mirković uspela je svojim radom i trudom da obezbedi sebi i svojoj porodici luksuzan život. Dragana sa suprugom Tonijem i decom, Manuelom i Markom, živi u Beču, u raskošnom dvorcu od 50 miliona evra.

Zamk Ebenfurt nadomak Beča Draganina je oaza mira, a jedna od najzanimljivijih činjenica o dvorcu jeste da je u njemu nekada živela Marija Terezija, koja je krajem 17. veka boravila u njemu.

Dragana je dvorac uredila u prazničnom duhu i taj video je podelila sa pratiocima na Instagramu.

Tu smo mogli da vidimo njenu ukrašenu jelku, ali i deo dvorišta, ulazna vrata i kapiju, koja su samo diskretno ukrašena po nekom trakom, mašnicom i venčićima.

Govoreći o svojoj luksuznoj nekretnini, Dragana je jednom prilikom istakla da ne zna kokliko je soba u njenom domu, ali je poznato da dvorac ima čak 235 prozora.

– Ne znam tačno, ali ima ih mnogo. Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana – rekla je jednom prilikom.

Ona je takođe dodala i da deo prvog sprata žele da pretvore u muzej.

– Deo kuće ćemo da otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici – objasnila je tada pevačica.

Inače, Draganin dom je ranije želeo da kupi šeik za čak 200 miliona evra, ali je Dragana ljubazno odbila njegovu ponudu.

Izvor: glossy.espreso.co.rs