Jaka simbolika crvenih i belih ruža na ispraćaju Žarka Lauševića: Evo zašto su se kolege od glumca oprostile baš uz taj cvet

|

Ispraćaj za kremaciju Žarka Lauševića upriličen je danas na Novom groblju u Beogradu. Porodica, mnogobrojni prijatelji i kolege okupili su se kako bi legendarnog glumca ispratili na večni počinak.

Među prvima na sahranu stigli su: Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević, Ljiljana Blagojević, Dragan Bjelogrlić, Boda Ninković, Nela Mihajlović, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Dejan Lutkić.

Detalj koji je svima zapao za oko je što su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže, a mnogi smatraju da je simbolika ovog cveta vezana za njegovu ulogu Petra u filmu “Oficir sa ružom” u kojem je uvek nosio dve ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu.

Za tu ulogu, Laušević je dobio Zlatnu Arenu u Puli 1987. godine. Supruga Anita sa Lauševićevom decom Asjom, Janom i Dušanom u kapeli primala je saučešće.

Žarko Laušević preminuo je 15. novembra posle teške i kraće bolesti. Imao je 63 godine. Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. u Cetinju. Bio je srpski i crnogorski filmski i televizijski glumac. Dobitnik je velikog broja nagrada i važio za jednog od najtalentovanijih glumaca svoje generacije. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1982. do 1994. godine.

Izvor: kurir.rs