Jaka oluja se iz Beograda seli u ove delove Srbije: Lokalno intenzivni pljuskovi sa sugradicom opet će pogoditi sever zemlje

|

U narednih sat vremena na području Srema, Bačke, Banata, kao i zapadne Srbije očekuju se lokalni plјuskovi sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i intenziviniji sa sugradicom. Na teritoriji Beograda u narednih sat vremena plјusak sa grmlјavinom, koji u pojedinim delovima grada može biti i intenzivniji sa sugradicom, objavio je RHMZ.

“Od danas do četvrtka se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska i lokalnom pojavom grada.

Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) sutra je izdat za istočnu Srbiju, a u četvrtak i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred. U sredu i četvrtak na teritoriji Beograda nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska”, stoji na sajtu RHMZ.

“Do petka promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Dnevna temperatura u utorak od 25 stepeni na severu i zapadu do 33 stepena na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak, kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalјe oko 30 stepeni. Na jugu zemlјe osvežiće tek u petak”, najavio je RHMZ.

Izvor: espreso.co.rs