Gradonačelnica Sarajeva za Novu godinu dovodi Severinu za 400.000 evra, ljudi besni: “Nakazo, bolje daj sirotinji”

|

Iako smo tek na sredini godine, gradonačelnica Sarajeva već ugovara aranžmane za novogodišnju noć. Tako su Sarajlije već kaparisale hrvatsku pevačicu Severinu, a njen nastup papreno će koštati grad.

Sada je potrđeno da će nastup Severine koštati blizu 800.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 400.000 evra. Prema ugovoru koji će gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisati sa agencijom iz Vogošće, organizacija dočeka Nove godine ispred Vječne vatre biće poverena toj agenciji.

Planirano je i prenošenje koncerta Sarajevske filharmonije iz Narodnog pozorišta putem LED ekrana ispred Vječne vatre, u periodu od 19.30 do 21.00 sati. Detalji o drugim izvodačima i njihovim honorarima nisu navedeni u ugovoru. Prema saznanjima Oslobođenja, gradonačelnica Karić obavezala se da će Grad Sarajevo iz budžeta izdvojiti blizu 680.000 maraka, što sa PDV-om iznosi oko 795.000 KM.

Ova informacija naišla je na revolt i bes Sarajlija koji su protiv rasipanja novca na hrvatsku pevačicu i novogodišnji koncert.

“Penzionisani, invalidi i demobilisani borci jedu još i danas iz kontejnera i narodnih kuhinja, a ti Benjamina akrepu kupuješ stan od 70 kvadrata ta 300.000 maraka i daješ skoro milion ovoj dami, al da mi se ne ljutiš, molim te, nakazo jedna, fuj, bolje ti je bilo da si to sve novca podelila ovoj sirotinji. Ne, vama je do slavlja i još se ponosiš ovim degenskim činom”, ređali su se komentari na mrežama povodom novogodišnje proslave u Sarajevu.

Gradonačelici Sarajeva Benjamini Karić, izgleda, smetaju samo srpski pevači, ali ne i hrvatski. Benjamina je na skandalozan način pozvala svoje sugrađane da ne idu na koncert Aleksandre Prijović, koja je održala tri koncerta. Iako je srpska pevačica posle prvog koncerta istakla da je prezadovoljna kako ju je publika prihvatila u Sarajevu, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svom nalogu na platformi Iks napisala post koji je izazvao polemiku.

“Kao gradonačelnica Sarajeva nemam ovlašćenja da zabranim ili odobrim održavanje koncerata i nastupa u gradu, ali zato vi, moji sugrađani, imate pravo da odlučite da li ćete ići ili ne! Svako ima pravo izbora – napisala je gradonačelnica”. Mnogi podržali i istakli kako srpskoj pevačici nije mesto u Zetri, a bilo je i onih koji su istakli da i ne znaju ko je ona.

Uprkos svemu, Aleksandra Prijović održala je tri koncerta u Zetri, i nije se obazirala na bojkot koji je gradonačelnica Sarajeva tada uputula.

Izvor: kurir.rs