Grad na jugu Srbije deli pakete pomoći za socijalno ugrožene i penzionere sa niskim primanjima

|

Grad Leskovac rešio je da pomogne najugroženijim grupama građana. Svi penzioneri čija su primanja manja od 30.000 dinara, korisnici prava na socijalnu pomoć, kao i dodatka za pomoć i negu drugog lica, dobiće pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Ovu odluku su danas doneli leskovački gradski većnici. Još uvek nije precizirano kada će se krenuti sa podelom paketa.

Prema rečima Saše Mladenovića, šefa Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, iz gradskog budžeta je u ovu svrhu izdvojeno 25 miliona dinara, što je za 5 miliona dinara više nego u godini za nama.

Tačan broj paketa koji će se napraviti znaće se nakon što Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje i Centar za socijalni rad dostave broj korisnika ovih usluga čija primanja ne prelaze 30.000 dinara.

Kao i prethodnih godina u pravljenju paketa učestvovaće radnici javnih preduzeća, a paketi će se praviti i skladištiti u sali popularnog “Plavog paviljona”.

“Ovom odlukom želimo da nastavimo da vodimo odgovornu socijalu politiku. Biće formirana komisija koja će sprovoditi pakovanje i distribuciju paketa. Za ovu namenu iz budžeta Grada izdvojena su sredstva u iznosu od 25 miliona dinara”, izjavio je Mladenović.

Izvor: juznevesti.com