Gorica Popović otvorila vrata vikendice na Srebrnom jezeru: Ni traga od luksuza, ali stvorena za beg od gradske gužve

|

Glumica Gorica Popović rođena je Kragujevčanka, a karijeru je gradila u Beogradu, pa joj je to drugi dom. Osim toga, ima i treću, kako kaže, “letnju kuću” na Srebrnom jezeru, gde odlazi uvek kada joj se pruži prilika da predahne od obaveza.

Na desnoj obali Dunava iza žive ograde i drvene kapije krije se prostrano dvorište i kućica ušuškana u zelenilu, a svaki detalj ove brižljivo uređene vikendice svedoči o Goričinom neverovatnom talentu da savršeno uklopi staro i novo.

Baštenski ukrasi i fenjeri, oslikane grede i natpis na tremu “Vila Zaga” kriju zanimljivu priču koju je Gorica jednom prilikom ispričala:

“Otac mi je bio ribolovac i dolazio je na Srebrno jezero na pecanje. Zaljubio se u ovo mesto i jednog dana me je doveo ovde i rekao: “Ovde ćemo kupiti plac i sazidati kuću.” Moja baka po mami dobila je 1981. godine premiju na lotou. U to vreme se za taj novac mogao kupiti stan, ali ona nam je dala novac za plac. Zvala se Zaga te zato danas stoji natpis sa njenim imenom na kući”, otkriva glumica.

Ograda na terasi je pozorišni dekor, dok je unutrašnjost kuće Goričinih ruku delo, te su svi ormani i kredenci u kući oslikani, kao i ramovi za slike i ogledala.

“Imam mnogo hobija, slikanje, muziku, šivenje. Vrata za stepenište oslikala sam u cveće, stari kredenac koga su mi predlagali da bacim, ofarbala sam u pastelno zelene boje sa cvetićima i udahnula im novu dušu. Volim cvetne motive koje uvek negde umećem u svoje kreacije”, kaže Gorica.

Vikendica Gorice Popović odiše duhom prošlih vremena kada je porodica bila daleko brojnija, a sve što je moglo da bude rukom napravljeno, tako je i unešeno u dom.

“Ova kuća me podseća na vreme odrastanja i porodičnog okupljanja i zato je smatram svojim drugim domom”, rekla je svojevremeno glumica koju, ako nije svojoj maloj oazi, možete videti na kupanju na jezeru kao i u šetnji psa.

Izvor: story.rs