Fića atrakcija na Kopaoniku: Pogledajte kako je održao lekciju terencima na zavejanoj planini i to sa ovakvim gumama (VIDEO)

|

Ikona jugoslovenske auto-industrije, Zastava 750, koja je u narodu popularna pod imenom “Fića”, i dalje juri drumovima!

Ovaj mali automobil koji je proglašen “nacionalnom klasom”, nastao je u saradnji sa Fiatom, a prestao je da se proizvodi 1985. godine, a prvi primerak iz tadašnje kragujevačke fabrike Zavodi “Crvena Zastava” izašao je davne 1955.godine.

Međutim, godine nisu nikakav problem za primerke koji su očuvani. Ovaj omiljeni “starkelja” može da pređe još dosta kilometara, a jedan takav primerak obreo se na Kopaoniku i postao je prava senzacija.

Jedan Tik Toker je objavio nekoliko snimaka, koji su za kratko vreme skupili hiljade lajkova i stotine dobrih komentara.

Radi se o crvenom “Fići”, niških registarskih oznaka, koji se bez problema kreće po snegom zavejanim putevima Kopaonika. Na jednom snimku naišao je i na uzbrdicu, ali ni nije nikakav problem za njega.

“Fića” je lagano prošao gde bi se verovatno mnogi moderni automobili zapglavili, a da stvar bude još bolja, vlasnik kaže da ova “Zastava 750” ima letnje gume!

Zaista ne čudi što je ova mašina postala atrakcija na Kopaoniku, na kome uglavnom dominiraju skupi i snažni terenci. Ovaj stari “Fića” održao im je dobru lekciju.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: kurir.rs