Evo kako su se upoznali Novak Đoković i Goran Ivanišević: Jedan čovek ih je spojio na potpuno neverovatan način

|

Trijumf Novaka Đokovića na Australijan openu posebno je obradovao Nikolu Pilića, jer je upravo ovaj legendarni Hrvat upoznao Novaka i Gorana.

Teniser i trener je u izjavi za hrvatski Jutarnji list rekao da je Novak definitivno potvrdio status najvećeg tenisera svih vremena.

On se prisetio i trenutka kada je upoznao Novaka i Gorana Ivaniševića, svog sadašnjeg trenera.

– Ja mislim da je on par milimetara poviše Federera i Nadala, kad se stave sve brojke na sto, on je napravio mnogo više. Sva četiri grend slema je osvojio barem po dva puta, 374 nedelja je broj 1, sa svim konkurentima ima pozitivan skor… Pokazao je, evo ja pokušavam da budem objektivan, po brojkama, rezultatima, da je najbolji svih vremena, bez obzira na to što imam visoko mišljenje i o Federeru i Nadalu, njegovim pobedama na Rolan Garosu. Ali sa svim emocijama i problemima na leđima, Novak je u Australiji svaki drugi dan bio sve bolji i bolji.

U pojedinim medijima se podigno mnogo bure oko odnosa između Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića. Pošto je Pilić bio taj koji ih je upoznao, on je i najmerodavniji da odgovori na pitanje, da li je Đoković često preterano agresivan prema svom treneru Ivaniševiću.

– Neeee, to nema nikakve veze. To je jednostavno auspuh koje svaki emotivni igrač ima. Kad je Novak jednog dana bio u mojoj akademiji, imao je svega 14 godina, ja sam s Goranom igrao dva sata. Tada sam rekao Goranu: “Ajde udari s ovim malim pet minuta”. Tu su se prvi put upoznali, igrali su punih 25 minuta jer se Novak koncentrisao i odigrao je zaista fantastično. Goran je tada bio za njega zvezda. To između njih funkcioniše sasvim dobro, ovo je njihov osmi grend slem koji su osvojili zajedno i mislim, daj Bože da to ide i dalje. Novak, ako ga zdravlje posluži, naredne dve – tri godine može da osvoji još nekoliko grend slemova – rekao je Pilić.

Izvor: kurir.rs