Država odobrila još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji: Poznato kada kreće prijava i šta vam je sve potrebno

|

Husein Memić, ministar turizma i omladine Srbije, saopštio je da od utorka, 30. maja, počinje prijava građana za novih 100.000 turističkih vaučera u iznosu od po 5.000 dinara.

“Usled dosadašnjeg najvećeg interesovanja građana za subvencionisani vid odmora u našoj zemlji, Vlada Srbije obezbedila je još 500 miliona dinara za novu seriju vaučera”, izjavio je Memić.

Ministar je rekao da će vaučeri biti dodeljeni pod istim uslovima kao i na početku godine, kada je u rekordnom roku podeljeno svih 100.000, i dodao da građani koji su u ovoj godini već dobili vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere.

Ministar je obavestio građane da, pored Sokobanje, Vrnjačke banje i Zlatibora, koje su uvek najtraženije destinacije, svoj odmor provedu u oko 4.200 ugostiteljskih objekata širom naše zemlje, što je rekordan broj ugostitelja u sistemu vaučera do sada.

“Vaučeri su doprineli razvoju domaćeg turizma, više nego bilo koja druga mera države. Navešću jedan pokazatelj, od 2015. godine, kada je ovaj sistem i uveden, do 2022. godine broj domaćih turista je povećan sa 1,3 miliona na više od dva miliona”, rekao je ministar.

Izvor: kurir.rs