Drama u supermarketu izazvala haos na društvenim mrežama: Beograđanin platio račun, a onda je kasirka uradila ovo

|

Jedna objava na društvenoj mreži Tviter koju je jedan korisnik napisao, izazavala je lavinu komentara, a radi se o tome kako jedna devojka nije umela da izračuna i vrati mu kusur od 70 dinara.

– Inače, malopre devojka od 22-23 godine nije znala da mi vrati kusur. Dao sam joj 200 dinara i trebalo je da naplati 130 dinara. Posle desetak sekundi je uzela digitron i vratila mi tačan iznos – napisao je u tvitu.

Međutim, ova objava podstakla je mnoge da komentarišu, i to uglavnom zabrinute građane, koliko zapravo ima funkcionalno nepismene dece koja jedva završe srednje obrazovanje.

– Svaki minus se odbija od plate zaposlenog – stoji u prvom komentaru, dok u drugom piše:

– Uopšte me više ništa ne iznenađuje. Na poslu je jedan kolega bio šokiran što sam iz glave pomnožio 11 sa 3.

Bilo je i komentara da mnogi znaju i za “mnogo teže slučajeve”.

– Znala sam mnogo teži slučaj, a devojka kao završila hemijsku školu. Pokažem joj pet novčanica od 100 dinara i ona ne zna koliko je to. Ne zna brojeve uopšte. Kao disleksija za brojeve, kako li je završila školu prava je misterija za mene – napisala je jedna devojka.

Međutim, bilo je i onih komentara koji su branili ovu devojku.

– Možda je tek počela da radi, ako je kiosk u pitanju, možda je tek počela da ostaje sama. Ne znaš koji je to strah i trema kad ostaneš sam posle par dana obuke. Dobro je što je i uzela digitron, mogla je da ti vrati kusur od 2.000 umesto od 200 dinara. Ne šalim se, uopšte – jedan je komentar, a autor je odgovorio sledeće:

– U tome i jeste problem. Opravdamo neobrazovanost, nesposobnost i nestručnost. Neko je tu postavio na tom radnom mestu jer ima poverenje u njenu “stručnost”, kao i u njeno “znanje” koje je svakako trebalo pre toga da proveri. Nije kiosk, devojka radi već 15-ak dana i potpuno je nesposobna.

Ipak, neki misle da je ovde u pitanju samo lenjost.

– Joj, ne preterujte i ne osuđujte je odmah. Verovatno je pod stresom jer je tek počela da radi i pet puta se vraća i sabira novac. Bolje i na digitron nego iz svog džepa da daje pare – neki su od komentara.

Izvor: kurir.rs