Dr Vladimir Orlić kandidat naprednjaka za predsednika Narodne skupštine

|

Danas je Srpska napredna stranka održala sednicu Predsedništva na kojoj je odlučeno da kandidat naprednjaka za novog predsednika Narodne skupštine bude doktor Vladimir Orlić (39).

– Odlučeno je da podmladimo rukovodsto, kako Narodne skupštine, tako i Vlade Srbije – rekao je član Predsedništva SNS Nikola Selaković nakon sednice.

Orlić je izabran na predlog predsednika SNS Aleksandra Vučića.

– Jedna fantastična biografija, mlad čovek, koji još nije zagazio u četrdesete, izuzetan borac za demokratiju – rekao je Selaković.

Predsedništvo SNS je donelo odluku da za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS i potpredsednika ili generalnog sekretara Narodne skupštine suzi izbor na četiri kandidata.

– Jedan od zaključaka sednice je i da je Aleksandar Vučić ovlašćen da vodi razgovore o koaliciji za buduću Vladu Srbije i da ćemo za 10 dana održati novu sednicu na kojoj ćemo razmatrati kadrovska rešenja – rekao je Selaković.

Sednicom, koja je održana u sedištu Srpske napredne stranke u Novom Beogradu, predsedavao je lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: kurir.rs