“Dok nam je majka umirala, sestra joj podmetnula papire”: Maja ostala bez 9 stanova zbog sestrine pohlepe

|

Maja (58) trpi veliku duševnu bol otkako je saznala da je njena sestra od umiruće majke izmolila pristanak da joj prepiše svo bogatstvo koje je stekla za života. Njoj je ostala samo tuga za izgubljenom sestrom i posledice šoka nakon što je saznala da je podmuklo prevarena i uskraćena za pravedniju deobu nasledstva.

Kako je Maja iz Zagreba rekla na početku, ona je po zanimanju slobodna umetnica i pesnikinja, a bavi se i ezoterikom. Majka je dvoje odrasle dece.

“Odrasla sam u gradu, a kako sam rasla, rastao je i imetak mojih vrednih roditelja. Ne znam kada ni kako, no stekli su jako puno. Imala sam i sestru, malu, slatku nemirnu. Obožavala sam je, četiri godine je mlađa od mene. U detinjstvu smo živele zanimljivo, zezale smo se i provele mladost takorekoći ludirajući se”, započinje priču Maja za portal “Moje vrijeme”.

Bezbrižno detinjstvo je prekinulo odrastanje, a sestre su se polako i udaljile. Sestra je počela da biva neprijatna prema njoj. Na trenutke čak i odvratna.

“Jednostavno je prestala da me voli, išla sam joj na živce. Napadala me i ponižavala gde god je stigla. Ona je 15 godina našim bogatim i izuzetno konzervativnim roditeljima govorila gluposti o meni, pričala im da sam loša majka, da sam lenja, ološ, pa je došlo i do toga da govori da potajno pijem iako nikad nisam podnosila alkohol”, kaže Maja.

Na svaku njihovu kritiku, kaže, plakala je, pravdala se, udaljavala od njih.

“Zadnjih desetak godina retko sam i išla kod njih, sklanjala sam im se, tek ponekad bi ih pozvala na neku promociju svoje knjige. A onda se naša mama teško razbolela i shvatili smo da će umreti. Moja sestra je uverila majku da ugovorom o poklonu na nju prepiše devet nekretnina, a da ostalu imovinu preuzme od oca ugovorom o doživotnom izdržavanju. Ja za to nisam znala niti me tada bilo briga, jer je situacija usled majčine bolesti bila bolna”, priča Maja.

Majka je umrla, a njena sestra, objašnjava Maja, preko noći je postala basnoslovno bogata.

“Zajedno sa svojim mužem fizički je udarala našeg oca, a ja nisam imala osnove za ništa. Pitala sam je da mi prepusti deo, a odgovor je bio strašan – pitala me ko sam joj ja. Ja sam njoj niko. Neko koga mrzi ceo život”, ogorčeno priča ona.

Otac je još živ i ima 84 godine te se s rođenom ćerkom službeno sudi za povrat imovine.

“Otac je sve izgubio. Kaže da ga je kći ubila. Ubila je i mene moja sestra. Ubila je celu našu porodicu. Na kraju želim još reći da nije do toga da ja nemam dovoljno za sebe i da ne volim svoj život takav kakav jeste. Ali, zar je moguće da imaš jednu jedinu sestru koju svuda vodiš sa sobom, a onda te jednog dana proda kao da je omađijana?”, završila je Maja bolnu ispovest.

Izvor: mojevrijeme.hr