Đoković u polufinalu Dubaija: Hurkač pružio otpor – Novak ga za sat i po počistio sa terena

|

Kada igra Novak Đoković, sve je lako. Najbolji srpski teniser plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju, nakon što je večeras bez skoro apsolutno ikakvih problema savladao trenutno najkvalitetnijeg poljskog igrača, Huberta Hurkača za oko sat i 30 minuta igre na terenu – 2:0 (6:3, 7:5).

Tokom čitavog meča, Novak je dominirao kada je u pitanju prvi servis. To je zadavalo dosta problema Poljaku, koji skoro da nije mogao da dođe do neke brejk lopte.

Simpatični Poljak, koji se često i izvinjavao kada bi pogodio ivicu linije ili mrežu, ipak nije mogao da napravi neki veliki problem Đokoviću. To može da bude i dobro, ukoliko uzmemo u obzir da u polufinalu na njegovu crtu mogu da stanu nezgodni Danil Medvedev ili Borna Ćorić.

Prvi set je bio lagan za Đokovića i može se reći da odavno neki nije lakše rešio u svoju korist. Na svoj servis nije dopustio nijednu brejk loptu, a na Hurkačev je uzeo brejk u pravom momentu, gotovo na samom startu. Potom je držao ritam i završio je posao za 35 minuta.

Drugi je već bio dramatičniji. Nijedan teniser nije dopuštao da se dođe do brejk lopti, i svi gemovi su se uglavnom završavali ili nulom ili je jedan od igrača od osvajao samo poen. Ipak, u najboljem mogućem trenutku dogodio se brejk.

U 11. gemu, pri rezultatu 5:5 viđen je danas najdramatičniji gem. Čak četiri puta smo gledali đus, a Đoković je imao pet brejk lopti. Na kraju je uspeo da slomi sjajnog Poljaka i da dođe do brejka vrednog velike pobede i plasmana u polufinale Dubaija.

Izvor: telegraf.rs