Deka pazario “magičnu” prostirku pa umro – Porodica u šoku: Prodavac im traži da odjednom isplate dug od 83.000 dinara

|

Mnogi penzioneri nasednu na priče prepredenih trgovaca, potpišu ugovor i kupe “magične” prostirke, dušeke i posteljine i to po ceni nekad i većoj od 100.000 dinara, a kad sve to dođe na naplatu, shvate da su prevareni.

Sve je veći broj žalbi starijih sugrađana udruženjima za zaštitu potrošača zbog prevara neregistrovanih prodavaca, koji traže metu za prodaju proizvoda od vrata do vrata ili telefonom. Penzioneri su najčešće na meti dobro obučenih i veštih trgovaca, koji im prodaju razne proizvode po nerealno visokim cenama.

Jedan deka naseo je na priču ovih prodavaca, s njima potpisao ugovor, ali je nažalost preminuo i sada ti prodavci od njegove porodice traže da im uplate novac u celosti za prostirku sa magnetima ili u četiri rate.

“Otac je uzeo neku prostirku sa magnetima na rate i preminuo je, sada prodavac traži da mu se isplati odjednom. Da li on ima pravo na to i da li da se obratim kod nekog advokata? Da li se takav dug otpisuje pošto sve to ide preko PIO fonda”, upitao je jedan čovek u grupi “Pravna pomoć”.

Kako je naveo, ostatak duga je 83.000 dinara.

“Moram ići da pogledam taj ugovor, znam samo da su kontaktirali majku i traže ili u četiri rate da platimo ili sve odjednom”, napisao je on.

Neki korisnici su ga savetovali da dugove plate, budući da su oni naslednici pokojnika, dok je bilo i onih koji smatraju da bi trebalo da konsultuje advokata za ovakav slučaj.

Izvor: kurir.rs