Crvi i dlake u hrani iz menze u gradu na Savi – Studenti očajni: “Stanje je nepodnošljivo”

|

Nekoliko fotografija koje su, kako tvrde pošiljaoci, snimljene u menzi Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu stiglo je u redakciju Indexa. Pomenute slike celog jutra kruže društvenim mrežama. Na njima se vide crvi i vlasi kose u hrani.

Studenti se u jednoj studentskoj grupi žale da je stanje postalo nepodnošljivo i naglašavaju da je to uobičajena praksa. Osim loše hrane, žale se i na grejanje, pranje robe, cenu smeštaja…

“Porcije, ponuda i kvalitet hrane u menzama na Savi su upitni”, napisao je jedan student. Index je poslao upite na više studentskih menza i Studentskom centru u Zagrebu.

Ubrzo potom usledio je odgovor od Mirka Bošnjaka, direktora SC-a. On tvrdi da je pokrenut vanredan inspekcijski nadzor.

“Molim studente koji su od osoblja SC-a Zagreb posluženi namirnicama na slici da mi jave na kojoj liniji samoposluživanja su konzumirali kako bih mogao da utvrdim ko je od osoblja slagao porcije. Takođe molim informaciju da li su se studenti odmah žalili osoblju ili odgovornim osobama u restoranu SC-a na Savi, ako su se žalili u koje vreme i kome”, rekao je Bošnjak i dodao:

“Osoblje SC-a obavestilo me je da su na društvenim mrežama SD Stjepan Radić objavljene slike jela koje ste mi dostavili te sam odmah naložio vanredni inspekcijski nadzor u restoranu SC-a u SD Stjepan Radić” poručio je Bošnjak i dodao da će odmah po primanju službenih zapisnika iste dostaviti i obavestiti javnost.

Izvor: telegraf.rs