Češljaju se Kostin kompjuter, telefon, sveske, knjige: Do sada nađene strašne fotografije – Istražuje se kako je saznao šifru očevog sefa

|

Tokom istrage zločina koji je počinio K. K. (13) u 8:40 sati 3. maja ove godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, veštačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

“Rano je govoriti šta su pokazali rezultati veštačenja, jer ona su još uvek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan deo, a to je da su u telefonu dečaka nađene fotografije oružja”, rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

“Na veštačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične beleške pod koje spadaju – njegove sveske, knjige koje je čitao… A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole.
Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom devojčice bile meta, da li je nekome pretio, da li je njemu neko pretio”, otkriva izvor iz istrage.

Kompjuter se proverava bukvalno do dana od kada je dečak počeo da ga koristi. Do u detalj se istražuje šta je gledao, čime se zanimao… Takođe se istražuje da li je gađanje vežbao negde drugde osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će uraditi. Takođe, nije poznato kako je dečak znao šifru očevog sefa”, dodaje izvor.

Inače, Bratislav Gašić je nedavno u Skupštini izjavio da je u školi radio video nadzor.

“Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu”, ispričao je Gašić prilikom obraćanja u Skupštini Srbije.

Izvor: kurir.rs