Cene zimovanja u Srbiji “da se smrzneš”: Kopaonik skuplji od Alpa, a jedna zemlja u komšiluku najpovoljnija

|

Najpopularnija skijališta u Srbiji objavila su nove cenovnike za predstojeću sezonu, a aranžmani su skuplji za oko 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Tako je sada u pojedinim hotelima na Kopaoniku zimovanje za dve odrasle osobe i dvoje dece u trajanju od sedam dana skuplje nego na Alpima u Austriji i Švajcarskoj. Kako kažu turistički radnici, potražnja je ogromna i pored visokih cena. U pojedinim skijalištima svi porodični aranžmani rasprodati su sve do marta.

Odmor od sedam dana za četvoročlanu porodicu na Kopaoniku, Zlatiboru ili Tari košta od najmanje 207 evra za privatni smeštaj do čak 4.800 evra za odmor u hotelu. Hotelski smeštaj je u pojedinim odmaralištima toliko skup da dostiže ili čak premašuje cene najpoznatijih svetskih skijališta u Švajcarskoj, Austriji i Italiji. Na sve to treba dodati i cenu ski pasa, koja za sedam dana košta od 90 do 164 evra.

Najskuplje zimovanje ove zime biće na Kopaoniku. Za šest noćenja u ovom poznatom skijaškom centru dve osobe sa decom u privatnom apartmanu treba da izdvoje od 360 do 720 evra, a za hotelski smeštaj cena ide do 4.800 evra.

Nešto povoljnije proći ćete na Zlatiboru. Za apartman u centru Zlatibora za dve osobe treba izdvojiti od 230 do 480 evra za šest noćenja.

S druge strane, ovo su cene zimovanja u inostranstvu za 6 noćenja/7 dana za dve odrasle osobe i dva deteta, izražene u evrima: Austrija, Bad Klajnkirhajm, sa hotelskim smeštajem sa doručkom i večerom od 3.768 do 4.562 evra, dok je zakup apartmana od 463 do 640 evra.

Bugarska, Bansko – hotelski smeštaj sa doručkom od 820 do 2.050, Bugarska, Borovec – hotelski smeštaj sa doručkom od 777 do 2.179 Francuska, Val Torens – hotelski smeštaj sa doručkom od 1.200 do 3.896 evra, dok je zakup apartmana od 1.000 do 1.800 evra. Zimovanje u Švajcarskom Sent Moricu sa hotelskim smeštajem sa doručkom košta od 3.589 do 4.811 evra.

I pored astronomskih cena, iz skijališta Srbije tvrde da su im porodični aranžmani već rasprodati do marta meseca naredne godine. Ostalo je još mesta za period oko Nove godine, pa ukoliko planirate zimovanje ove sezone, rezervišite na vreme.

Izvor: kurir.rs