Čelniku Vrnjačke Banje Bobanu Đuroviću istražitelji otkrili čak 6 stanova: Prijavio samo kuću od 350 kvadrata

|

Bobanu Đuroviću, predsedniku opštine Vrnjačka Banja, koji, prema podacima iz zvanične imovinske karte koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, ima “samo” kuću od 350 kvadrata, “pežo” iz 2011, platu od oko 101. 000 dinara i štedni ulog u bankama, otkriveno je još čak šest stanova, nezvanično saznaje Kurir.

Nove Đurovićeve nekretnine, kako navodi naš dobroobavešteni izvor, otkrivene su nakon provere imovine funkcionera koju je radio specijalni tim Poreske uprave.

Naime, Đurović se našao na njihovoj meti zbog nepoklapanja prijavljene imovine, zvaničnih prihoda i njegovog načina života.

– Detaljnom proverom utvrdili su da Đurović poseduje čak šest stanova. Istražitelji nastavljaju s detaljnim proverama – naveo je naš sagovornik. Zvanično, u Đurovićevoj imovinskoj karti navodi se da poseduje samo jednu kuću od 350 kvadrata, i to da mu je ona data na korišćenje bez nadoknade jer je u pitanju porodični objekat. Takođe, navodi se da u svom vlasništvu ima automobil “pežo 508” iz 2011. godine, kao i da poseduje štednju i prima platu od 101.107 dinara mesečno.

Da li je nove stanove u međuvremenu prijavio Agenciji, iako ih u zvaničnoj imovinskoj karti nema, još je nepoznanica, s obzirom na to da do zaključenja broja nismo dobili odgovor te institucije.

Ipak, prema ranijem pisanju medija, ovi stanovi nisu jedini sporni, jer Đurović navodno poseduje i diskoteku “Vajt” u Vrnjačkoj Banji, iako se u dokumentaciji ne vodi kao zvanični vlasnik. Pored toga, Đurović je bio tema medija i prošlog leta, kada je rasipao opštinski novac – unapred je iz budžeta isplatio 20.000 evra za koncert pevačici Severini, što je naišlo na oštru osudu njegovih sugrađana. Tada se podigla još veća pobuna među zaposlenima u opštini, kojima je baš u tom periodu kasnila zarada, i to mesecima.

Ovaj funkcioner je situaciju koja je nastala nakon poplava koje su pogodile Srbiju iskoristio da 2019. godine izgradi most, odnosno prilazni put svojoj porodičnoj kući, i to novcem namenjenim za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

Đurović pak za Kurir tvrdi da u svom vlasništvu nema nijedan stan, kao ni u vlasništvu roditelja, ali “da se nada da će uskoro uspeti da kupi sebi i svojoj porodici stan”. – Agenciji redovno podnosim izveštaje. U mojoj imovinskoj karti nema kuće još uvek, jer je u vlasništvu mojih roditelja (iako kuća postoji zavedena u imovinskoj karti, prim. aut.). Nadam se da će u nekom trenutku biti prepisana na mene i mog brata – kazao nam je kratko Đurović.

Dragan Dobrašinović iz pokreta Uspravna Srbija kaže za Kurir da oni koji na legalan način stiču novac svoju imovinu uredno prijavljuju, jer nemaju razloga da to ne rade.

– Pritom, njihova imovina je usklađena sa stvarnim prihodima i oni nemaju šta da kriju. No, oni koji su u korupciji i nelegalno stiču novac ili uopšte ne prijavljuju imovinu i prihode, ili je vode na nekog svog da ne bi bilo uočljivo šta sve poseduju. Upravo zato i služe ti specijalni timovi Poreske uprave kako bi ih otkrili – kazao je Dobrašinović.

– Plata (predsednik opštine Vrnjačka Banja) 101.107 dinara – Nekretnina kuća od 350 kvadrata (porodična kuća) – Automobil “pežo 508”, 2011. godište – Štednja Ima

Ni reč Na ova pitanja Kurira Đurović nije odgovorio:

– Kada ste kupili šest stanova? – Gde se oni nalaze? – Koja je kvadratura? – Da li se vode na vas ili na nekog člana vaše porodice? – Da li ste vlasništvo nad stanovima prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije jer u vašoj imovinskoj karti još uvek stoji da imate samo jednu kuću?

Izvor: kurir.rs