Bratislav Gašić na sednici Vlade Srbije izneo oštre kritike: Ovo je razlog zbog kojih će oduzimati službene automobile ministrima

|

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić na sednici Vlade Srbije koja je juče održana, oštro je kritikovao pojedine ministre i državne funkcionere koji koriste svetlosnu i zvučnu signalizaciju, a da im tako nešto ne pripada po zakonu.

Poručio im je da će Saobraćajna policija strogo proveravati sva vozila sa blinkerima i da ko bude zatečen u korišćenju istih biće mu oduzet službeni automobil pa će na svoj posao morati da idu o svom trošku.

Inače, “blinkeri” su crveno-plava svetla ugrađena u prednju masku vozila koja se naizmenično pale i gase. Koriste ih automobili pod pratnjom kada moraju da prekrše saboraćajne propise, to jest iskoriste prvenstvo prolaza u odnosu na druge učesnike u saobraćaju.

Prema važećem zakonu, MUP može da dodeli “blinkere” osobama na značajnim državnim funkcijama kojima je ugrožena bezbednost ili im je sa razlogom potreban brz prolazak.

Izvor: kurir.rs