Boris Tadić: “Da li je Vučić to stvarno rekao?” – Nenormalno je i opasno frljati se sa grobovima dece u ovakvom trenutku

|

Socijaldemokratska stranka pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da obavesti javnost da li su tačni navodi da je na sastanku sa saradnicima pričao o tome da ukoliko njega ubiju, iza njega ostaje njegov brat, a ako mu ubiju brata, da iza njega ostaju njegova deca i da će se njihovi grobovi „boriti protiv ustaša“.

„Smatramo da bi građani Srbije morali odmah da znaju da li su ovi navodi režimskih medija istiniti, pre svega zbog zloupotrebe dece, a potom i zbog navoda o izjavama u kojima se Vučić postavio kao čovek na čelu dinastije, a ne države“, stoji u saopštenju SDS.

Boris Tadić, Predsednik SDS izjavio je da su takve izjave naročito skandalozne u trenutku kada se Srbija suočava sa dve tragedije u kojima su lišena deca u osnovnoj školi, pa zatim u selima u okolini Mladenovca, nakon čega je usledila eskalacija nasilja u celoj zemlji.

„Navodi o ubijanju dece su neprimereni i opasni u svakoj prilici, a u ovom trenutku posebno ostavljaju gorak ukus. Zato je neophodno da Vučić odmah obavesti javnost da li su ovi navodi istiniti“, ističe Tadić.

Bivši predsednik Srbije je dodao da čak i ako Vučić demantuje te navode, niko u zemlji „potpuno kontrolisanih medija ne može poverovati da bi se režimski mediji usudili da ovako nešto objave bez njegove dozvole“.

„Krajnje je zabrinjavajuće da režimski mediji objavljuju ovakve izjave u trenutku kada se građani Srbije bore protiv nasilja, budući da ovakve izjave samo podižu tenzije u društvu i uznemiravaju javnost“, smatra Tadić.

Predsednik SDS je dodao i da je „nejasno o kakvim je ustašama se govori u toj izjavi i koga naziva ustašama“ i da „apsolutno nije normalno da se predsednik države obraća na ovakav način i da govori kao da je predstavnik nasledne monarhije, a ne predsednik republike“.

„Krajnje je nenormalno govoriti ili nalagati objavljivanje navodnih izjava o tome da će se grobovi dece boriti sa njegovim političkim protivnicima. A posebno je nenormalno i morbidno frljati se pričom o grobovima dece u ovakvom trenutku“, istakao je Tadić.

Izvor: n1info.rs