Bogdan je poseban zbog svog zanimanja – Svi se iznenade kada ih dočeka: “Oduvek sam to voleo, tu pronalazim sebe”

|

Bogdan Đokić iz Požege jedan je od retkih vaspitača u Srbiji. Posle srednje šumarske škole upisao je Višu pedagošku i stekavši diplomu zaposlio se u vrtiću, a zbog neobičnog zanimanja izazvao je pažnju u javnosti.

“Svi su me pitali zašto sam se odlučio baš za to da postanem vaspitač jer je to retkost. Međutim, ja sam oduvek voleo rad sa decom i sebe tu pronalazim. Ono što mi je važno jeste da sam lepo od kolektiva prihvaćen, pogotovu što sam u izdvojenom odeljenju u selu nadomak Požege. Kolektiv je mali, ali se svi dobro slažemo. Pošto sam ja jedini muškarac, onda na sebe preuzmem te malo teže poslove”, ispričao je Bogdan.

Kako otkriva, na početku su ga roditelji malo čudno gledali jer nisu navikli da vide muškarca zaposlenog u vrtiću, ali kad su shvatili kako se Bogdan ponaša sa decom, predrasude su nestale.

“U početku su zauzimali gard ne samo deca već i roditelji prema meni, jer nisu navikli. Sada je situacija dosta drugačija, deca su me kao muškog vaspitača zavolela iako nisu imali sličnih susreta sa tim. Kada su roditelji u pitanju, nekima je čak lakše prići muškom vaspitaču i reći problem koje uvide”, priča Bogdan.

Vaspitač priča da je u njegovoj grupi, kad je studirao, bilo 70 devojaka i samo četiri momka.

“Sa našim iskustvom i njegovom voljom i strpljenjem uklopio se u taj posao. Sve poteškoće je prevazišao i potpuno je ravnopravan član. Veoma se dobro snalazi, za kratko vreme njegove veštine nadaleko su se čule. Sva deca našeg kolegu toliko vole i toliko su vezana za njega da mi kao vaspitačice nemamo reči. Volimo da kažemo da svaki vrtić treba da ima jednog ovakvog vaspitača”, zaključuju Bogdanove koleginice vaspitačice.

Izvor: mondo.rs