Bogata bašta i pogled sa terase koji će vas oduševiti: U ovoj seoskoj kući živi Ivana Mihić, daleko od gradske gužve (FOTO)

|

Već dugo vremena nismo videli glumicu Ivanu Mihić na malim ekranima, pa ni u medijima, ali svojim objavama na društvenim mrežama, donekle imamo uvid u njen život.

Ćerka Gordana Mihića i Vere Čukić je nakon smrti svog oca, sa majkom otišla iz centra grada i život započela u idiličnom seoskom ambijentu.

– Moji roditelji su još pre mog rođenja kupili imanje i sagradili kuću, nedaleko od Beograda, u kojoj su živeli poslednjih desetak godina. Tu smo provodili veliki deo leta, a ponekad i zime tokom celog mog života. Dunav protiče na oko dve stotine metara od kuće, pa sam se kao dete često kupala i igrala pored vode. Pravila sam kućicu na drvetu, imala svoju družinu po uzoru na neke od dragih mi knjiga za decu, sa drugarima preko leta zarađivala za džeparac berući voće na okolnim plantažama, vozila bicikl od jutra do mraka, igrala se istraživača po okolnim šumama, s majkom pravila ajvar i džemove, a sa ocem pomagala komšiluku kada se peče rakija – rekla je Ivana.

Lepe uspomene koje ima iz detinjstva učinile su da poželi da stan u gradu zameni kućom na selu, gde bez ustručavanja “zasuče rukave”.

– Oduvek sam volela da se bavim vrtlarstvom i uz moju majku, koja je na imanju bila glavni pejzažni arhitetka, bila sam sa tatom izvođač radova. ve komšije su me hvalile, a ja sam uživala u rečima da tati vredim kao tri sina.

Na glumičimnom imanju je jednako lepo i bajkovito i zimi, kada se sve zabeli, ali i kada sine sunce, a prostrana bašta ozeleni i ispuni se najlepšim cvećem.

“Moj svet. Moja snaga, inspiracija, radost. Mali detalji čine sliku kompletnom”, smatra glumica, koja je životni prostor obogatila brojnim zanimljivim sitnicama, a često kadrove iz kuće podeli i sa pratiocima na Instagramu.

Iako je glumu zamenila za poljoprivredu, čini se da se Ivana ne kaje zbog izbora, šta više. “Stabla smo okrečili, zemlju smo izorali, voće ćemo danas da okopamo i potom nađubrimo, a kad lišće opadne ide zimsko prskanje. Jesenji radovi su neophodni kako bi se proleće spremno dočekalo”, objavila je uz fotografiju svog voćnjaka, a vidi se da je postala iskusna u seoskim radovima.

Benefit života na selu je i taj što nije nužno ići u prodavnicu kako bi se kupile namirnice za ručak, već dve glumice na trpezi redovno imaju nerpskano povrće iz njihove male, ali “pod konac” doterane baštice, gde uzgajaju svoju boraniju, paradajz, blitvu, salatu …

Izvor: hellomagazin.rs