Bivši trener CZ danima pati za Mihom: “Plačem kao dete jer se osećam kao da mi je nešto oduzeto”

|

Siniša Mihajlović i Valter Zenga, prijateljstvo i poštovanje koje je trajalo više od 20 godina. Njih dvojica su imali nekoliko dodirnih tačaka, među njima one dve najznačajnije, vezane za fudbal, Crvenu zvezdu i Sampdoriju.

Siniša Mihajlović bio je fudbaler crveno-belih, a Valter Zenga trener kluba sa Marakane. Zatim, obojica su bili igrači, ali i treneri kluba iz Đenove. Zenga i Miha zajedno su nosili dres Sampdorije od 1994. do 1996. godine.

– Plačem kao dete jer se osećam kao da mi je nešto oduzeto. Voleli smo se kao braća. Uvek se borio i trudio se da ignoriše b0lest. Video sam ga nedavno na predstavljanju knjige Zdenjeka Zemana i delovao je dobro. Život je zaista glup – kazao je Valter Zenga u razgovoru za “Korijere delo Sport” i dodao:

– U mislima su mi i Luka (Đanluka Vijali op.a.), kao i Stefano (Takoni op.a.), koji su još u bolnici. Kako godine prolaze, patnja je sve veća. Možda je to priroda, život, ali kada se nađeš u toj situaciji, sve to postaje previše.

Valter Zenga i Siniša Mihajlović često su pričali o Crvenoj zvezdi, a posebno o svom odnosu iz igračkih, ali i trenerskih dana.

– Uvek je govorio da sam njegov stariji brat. Imali smo oduvek bratski odnos. Zvali smo jedan drugog “brate”, na srpskom jeziku. Bio je pravi prijatelj. Da je sad pored mene, rekao bih mu: “Sini, znaš li šta se dešava? Kažu ti da si lud, ali to kažu jer nemaju hrabrosti da rade ono što ti radiš.” Tako sam ga ja video. Kada sam trenirao Crvenu zvezdu u Beogradu, pomogao mi je na neopisiv način – otkrio je Valter Zenga.

Izvor: kurir.rs