Bivši osvajač RG izgovorio najsramnije reči o Đokoviću: “Lažirao povredu, odvlači pažnju rivalima” – Zapanjeni i najveći “Novakomrsci”

|

Novak Đoković je istorijskim trijumfom na Australijan openu, gde je došao do jubilarne 10. titule u Melburnu, a ukupno 22. Grend slema u karijeri, oduševio čitavu planetu.

Godinu dana nakon što je zatvoren i deportovan iz zemlje kengura, Novak se vratio, hrišćanski oprostio Australiji, a onda je i ponovo pokorio i postao apsolutni kralj Melburna i najbolji teniser svih vremena prema svim statistikama.

Novaku su se poklonili i najveći rivali, Rafael Nadal, kao i Rodžer Federer, sa kojima je godinama vodio GOAT bitku, takođe i Toni Nadal, koji je ranije umeo da proziva Novaka, sada je priznao da je on igrač koji ima najkompletniju igru na turu. Čak je i Ben Rotenberg, novinar koji je važio i kao “Novakomrzac”, priznao da je nesumnjivo Novak GOAT posle ove titule.

Ali, i posle ovoga, bilo je onih koji su još jednom pokazali koliko su mizerni. Među njima jedan od najvećih tenisera Italije, Adrijano Panata, bivši osvajač Rolan Garosa iz 1976. godine, nekadašnji četvrti teniser sveta.

Panata je i ranije imao sramne komentare na Novakov račun, pa je tako pričao kako nije poželjan u Rimu, a i ranije je prozivao Đokovića i govorio da je za njega Federer i dalje najveći. Sada je ipak pao najniže. Kako prenosi italijanski novinar Mario Bokardi, koji piše za nekoliko italijanskih sajtova, Panata je imao sramne reči o Novaku na Rai televiziji.

Otkrio je tri bljuvotine koje je izgovorio o Novaku. “Novak voli da odvlači pažnju rivalima”, takođe je izgovorio da je “Sramota da onako plače”, kada je Novak imao izliv najiskrenijih emocija kada je proslavio pehar sa porodicom. Na kraju je optužio Novaka i da je lažirao povredu.

Na njegove reči komentar nemaju ni najveći “Novakomrsci”. Adrijano je propustio priliku da ćuti i ne ispadne zloban i omražen. A nekad mu je delio trofej, i to prvi koji je osvojio na Rolan Garosu.

Izvor: telegraf.rs