Bio je hedonista u svemu: Životna priča Milutina Mrkonjića Mrke

|

Srpski političar i narodni poslanik Milutin Mrkonjić napustio nas je u 79. godini u Beogradu, gde je i rođen 1942. godine.

U rodnom gradu završio je osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje, a kansnije je nastavio studije na Građevinskom fakultetu. Studirao je na smeru za puteve, aerodrome i železnice.

Tokom mladosti trenirao je košarku, a bio je vitkog i lepog izgelda da su ga upoređivali sa popularnim glumcima. Radio je širom sveta u različitim biroima za projektovanje. Bio je učesnik u osnivanju Socijalističke partije Srbije. Radio je kao savetnik Bogoljuba Karića. U Narodnoj skupštini Republike Srbije od 2007. godine je obavljao funkciju predsednika.

Njegova prva žena bila je Daša, sudija i advokat. Ona je svojevremeno ovako govorila o njihovom braku: “Slušajte, moj muž jeste švaler i ne ljutim se. Mi imamo skladan i ozbiljan brak već 30 godina i evo, upravo samo sada zajedno u automobilu”.

Međutim, u život Milutina Mrkonjića ušla je poznata pevačica Ana Bekuta i između njih se rodila velika ljubav. On je stavio tačku na brak sa Dašom i prešao da živi sa Anom. Međutim, od supruge Dragane nikada se nije razveo.

“Nikad nisam bia ljubomorna, pa nema razloga ni sada da budem. Ja sam jedna samosvesna žena. Nas dvoje u ljubavi ne kalkulišemo. Ponašamo se onako kako osećamo. Prija nam to što smo non-stop zajedno. Jedno drugo negujemo koliko god je to moguće u ovim godinama”, ispričala je Bekuta za Blic jednom prilikom.

Mrka je o Ani ovako govorio: “Ana je prelepa žena, sjajan čovek, pametno i saosećajno biće, razumemo se bez mnogo reči. Savršena je domaćica, kuva ko niko, ume da vodi kuću i brine o svakoj sitnici. A pritom je – zvezda. Ničim to ne pokazuje niti nameće, a opet se vidi.” Sada sam najsrećniji. Živim sa ženom koju volim, radio sam poslove koje sam obožavao, iza sebe imam dela koja traju. Puna kapa.”

Izvor: stil.kurir.rs