Balenciaga torbe kao kese za smeće: Modni brend koji košta više od 200.000 dinara

|

Modna kuća Balenciaga lansirala je torbe koje liče na kese za smeće koje koštaju od 1.795 dolara, što je nešto više od 200.000 dinara. Brend je ove torbe i nazvao “kese za smeće”, a nakon ovog poteza mnogi su se zapitali da li Balenciaga ismeva masu ili sprovodi društveni eksperiment.

“Torba za smeće” prvi put je viđena kada je kreativni direktor Balenciage Demna Gvasalia u martu predstavio svoju kolekciju za jesen/zimu 2022. Torba je dostupna je u tri različite boje: beloj, plavoj i crnoj.

– Nisam mogao da propustim priliku da napravim najskuplju kesu za smeće na svetu, jer ko ne voli modni skandal? – rekao je Demna Gvasalija.

Nakon lansiranja proizvoda po bas visokoj ceni, ljudi na društvenim mrežama komentarišu na račun Balenciage i nazivaju njihovu strategiju smešnom.

– Balenciaga ima kesu za smeće za prodaju od 1.795 dolara. Mislim da je dizajnerska moda morbidan društveni eksperiment, napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao:

– Visoka moda je u ovom trenutku šala. Balenciaga je napravila vreću za smeće za 1.790 dolara.

Još jedan korisnik je izrazio svoju frustraciju i napisao:

– Neko u Balenciagi treba odmah da bude lišen slobode zato što je dizajnirao svoje užasne kese za smeće i prodaje ih za 1800 dolara. I ja zapravo volim Balenciagu – ali dođavola čoveče, ovo je otišlo predaleko.

Izvor: kurir.rs