Baka Vinka u 80. godini sela za volan “fiće” i postala atrakcija: Driftuje po Suvoj planini, a nije odolela ni ovom četvorotočkašu

|

Ljubiteljima automobila je veoma dobro poznat Jovan Mitrović, a veliku pažnju na sebe privukao je zbog svog crvenog “fiće”. On je prošlog meseca na Kopaoniku pokazao sve mogućnosti ovog legendarnog automobila, na koji mnogi mogu da mu zavide, ali to nije sve. Jovan je simpatije publike pokupio i zahvaljujući svojoj baki Vinki iz podnožja Suve planine.

Baka Vinka ima 80 godina i vozač je amater, ali je to ne sprečava da da gas i zabavi se sa svojim unukom!

Ova neobična baka kaže da u mladosti nije imala priliku da vozi automobil, pa se jednom i našalila da su joj ranije davali samo da vozi volove na ispašu.

Međutim, njen unuk Jovan joj je dao volan u ruke prvi put i maksimalno se potrudio da joj objasni kako da vozi automobil.

Baka Vinka se pored bagija, oprobala i u teranju “fiće”.

“Opa, drift… Ljudi, baba vozi pod kvačilom sve vreme.”

Na snimku koji je njen unuk objavio, vidi se kako baka Vinka vozi “fiću” po fudbalskom terenu, dok se Jovan zabavlja učeći baku da menja brzine, kako da okrene volan i koju papučicu da stisne.

– Ovo je baba Vinka. Pre nekoliko godina dao sam joj da vozi “polija” i “golfa 2 “. Sa ovim prvim se i dobro snašla, ali sa “golfom” zamalo da akne u drva – kaže Jovan.

Jovan je jednom rekao da njegova baka, sa obronka Suve planine ima mnogo obožavalaca.

– Ljudi me stalno pitaju kada će ponovo nešto novo da vozi. Ja zaista volim da je snimam i volim da pokažem ljudima kako i naše bake u 80 godina umeju što-šta da urade, odlučne su i hrabre, ali i željne dobre zabave i smeha u ova siva vremena.

– Moja baka i ja se dobro zabavljamo slikajući se, a i snimajući, njoj to malo promeni svakodnevnu rutinu koju ima, jer brine o domaćinstvu i puno toga uradi u toku dana. Ja je mnogo volim i na ovaj način pokušavam da na zabavan način provodimo vreme sa njom – rekao je Jovan.

Izvor: blic.rs