Anina majka dobila novogodišnju čestitku od ćerke iz Amerike: “Neki instinkt me tera da verujem da je ona živa”

|

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš (39) koja se još vek vodi kao nestala u Bostonu, izjavila je da i dalje ništa ne zna o svojoj ćerki, čeka njen poziv, neki instinkt je tera da veruje da je ona živa, i to je trenutno održava u životu.

ana

Njen suprug Brajan (47) u pritvoru zbog sumnje da je ometao policijsku istragu, nakon prijave nestanka njegove supruge, koja je rođena u Beogradu.

Milanka i dalje ne može da veruje da je njen zet Brajan bio sposoban da uradi nešto nažao njenoj ćerki. Informacije o dešavanjima u postupku pred američkim pravosuđem do sada je dobijala samo putem medija. Međutim, kako stvari stoje, ona će sve ono što je interesuje, a postoje zvanična dokumenta, moći uskoro da dobije na uvid.

– Zvali su me juče ujutru iz Ministarstva spoljnih poslova – rekla je Milanka. – Nikakvu izjavu nisam davala, nego sam potpisala papire kojima se traži od suda u Bostonu da mi pošalju svu dokumentaciju koju imaju o slučaju nestanka moje Ane.

Milanka tvrdi i da pred sudom u SAD nema svog advokata, tačnije punomoćnika koji će da zastupa Aninu porodicu, mislivsi na sebe i svoju stariju ćerku koja živi u Kanadi, i da joj niko to nije ni ponudio.

Anina majka saopštila je da joj pre nekoliko dana stigla božićna i novogodišnja čestitka, koju joj je Ana poslala 19. decembra prošle godine. Iste takve čestitke dobilo je još nekoliko članova njihove porodice.

– Čestitka je sa slikama na kojima su Ana, Brajan i dečaci i potpisali su je moja ćerka i zet. Na tim slikama su nasmejani, Bože kao da je sve u najboljem redu.

Na pitanje da li je Aleksandra spremna da preuzme starateljstvo o Anina tri sina starih šest, četiri i dve godine, njena majka je rekla za sada da je bilo reči o tome:

– Videćemo šta će biti po ovom pitanju. Najveći problem mogao bi da bude činjenica što dečaci imaju američko državljanstvo, a moja ćerka kanadsko i srpsko.

Ova trojica dečaka, nakon hapšenja njihovog oca, nekoliko dana bili su kod njegove majke, ali su ih preuzeli iz nadležne socijalne ustanove. Dečaci su su zajedno, nisu ih razdvojili jer bi to bila dodatna trauma za njih.

Majka Beograđanke Ane Volš, potpisala je zahtev za pribavljanje zvaničinog izveštaja o nestanku njene ćerke u SAD kao i svih dokumenata u vezi sa slučajem, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova. Ministarstvo je po hitnom postupku taj zahtev uputilo Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku, radi pribavljanja izveštaja i podataka o slučaju od nadležnih organa SAD.

Anini prijatelji su uputili molbu nadležnima da dečake ne razdvajaju, ukoliko ih smeste u hraniteljsku porodicu, a Nataša Skaj, koja vodi jednu fondaciju čiji je član bila i Ana, rekla je da je spremna da ona preuzme brigu o Aninoj deci.

Izvor: kurir.rs