Ana Brnabić u poseti porodice Nedeljković: Vlada i predsednik neće ćutati na nepravde koje se dešavaju Srbima na KiM

|

Kako je izjavila premijerka Ana Brnabić, Vlada Srbije sa timom predsednika republike neće ćutati na nepravdu koja se dešava Srbima na KiM i bićemo tu i za Nikolu i njegovu porodicu – poručila je ona, koja je danas posetila kuću porodice Nikole Nedeljkovića, mladića koga je tzv. kosovska policija uhapsila priikom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

“Kao što je rekao predsednik Vučić u Njujorku, neki nas u Srbiji optužuju da što više pominjemo Kosovo, to smo dalje od EU, ali Vlada Srbije sa timom predsednika republike neće ćutati na nepravdu koja se dešava Srbima na KiM i bićemo tu i za Nikolu i njegovu porodicu.Tražićemo pravdu”, izjavila je premijerka posle obilaska porodice Nedeljković.

Ona je istakla da je došla da porodici uputi pre svega ljudsku podršku, ali i da će učiniti sve da istera pravdu za Nikolu.

“Uhapšen je 28. juna na Gazimestanu, a onda osuđen na 8 meseci zatvora bez ikakvih dokaza, sa nekim lažnim svedočenjima, da se uzvikivao neke parole koje izazivaju versku, naci0nalnu mržnju i netrpeljivost”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je primer Nikole Nedeljkovića samo jedan u nizu primera koliko tamo, kako je istakla, ne postoji ni vladavina prava ni bilo kakva pravda kad se radi o Srbima.

“Nikola Nedeljović je društveno odgovorna osoba, humanitarac. Ono što je još zanimljivije je to što je prošle godine na sličan ili skoro istovetan način uhapšen državljanin Crne Gore Risto Jovanović. Risto Jovanović je uhapšen po prijavi istog policajca koji je ove godine uhapsio Nedeljkovića i po istom tom svedočenju i on je osuđen. Očigeledno je o čemu se ovde radi”, istakla je premijerka.

Poručila je da će u ponedeljak advokati odbrane podneti žalbu za Nikolu Nedeljkovića, a da će ona iskoristiti taj dan da se još jednom tim povodom obrati partnerima iz Evropske unije.

Izvor: kurir.rs