Ana Brnabić se oglasila o Europrajdu: Biće održan, znali smo da neće biti lako ali će svi biti bezbedni

|

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je sastanak sa evropskim zvaničnicima. Tema današnjeg sastanka je „Evroprajd“, odnosno završni deo manifestacije koja je trajala cele nedelje u Beogradu, a to je šetnja koja je zakazana za danas u 17 časova.

Među učesnicima evropskih zvaničnika su komesar za ravnopravnost Evropske unije Helena Dali, potom 15 evroparlamentaraca, potpredsednica belgijske vlade Petra de Suter, evroposlanica Teri Rajndke, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, komesar za ljudska prava Saveta Evrope i poslanici nacionalnih parlamenta više zemalja.

Premijerka Ana Brnabić oglasila se nakon sastanka i rekla je da će svi biti bezbedni i da se tokom protekle nedelje nije dogodio nijedan incident na više od 130 događaja organizovanih u Beogradu. Srbija nije organizovala Europrajd jer ju je neko ucenio već zbog dobrobiti naroda, zemlje, društva i čitavog regiona. Brnabić je rekla da su i ona, i organizatori svesni da će biti teško, ali da je to što rade izuzetno važno “ne samo za mene, već i za moju zemlju, Vladu i region”.

“Uvek je teško kada sprovodite radikalne promene kao mi sada, na bolje. Pomeramo granice slobode i evropskih vrednosti i vrlo sam ponosna zbog toga”, rekla je premijerka.

Izvor: mondo.rs