Ana Brnabić: Formiranje vlade usporile okolnosti, novosti oko poskupljenja struje za privredu

|

Konture nove vlade naziru se polako, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima, rekla je premijerka Ana Brnabić, gostujući u Dnevniku RTS-a. Kaže da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta. Ona kaže da je nakon govora predsednika Vučića u Ujedinjenim nacijama jasno zašto Zapad toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Premijerka je rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutni kabinet i trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

“Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija, i razgovori u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti”, kaže Brnabićeva.

Prema njenim rečima, konture vlade se polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće promena i promena zakona o ministarstvima.

“Ja se nadam da će to biti prva polovina oktobra, ali nikad ne znate šta će vam doći od obaveza”, istakla je Brnabićeva.

Kaže da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta.

“Sad kad je sve prošlo što je bilo u septembru, sada idu sa drugim lažnim vestima, kao da će struja poskupeti za privredu na 120 evra po megavatu, to je laž, sad je struja 95, mi to subvencionišemo, ali tako će ostati”, rekla je Brnabićeva.

Ona je podsetila da se u prethodnim godinama išlo na gasifikaciju Srbije i da imamo manje toplana na mazut nego u vremenu bivše vlasti.

“Tamo gde je još uvek mazut, mi smo ga naručili i u robnim rezervama je, naručili smo dodatnih 30.000 tona da budemo bezbedni”, rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da je predsednik Vučić u govoru na Generalnoj skupštini UN podsetio na osnovne principe međunarodnog prava, povelju UN koja treba da garantuje mir u svetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta…

“Mi smo čuli istinu Beograda, istina je jedna, ne postoji istina Istoka i Zapada, nego je jedna i predsednik Vučić je uradio brilijantan posao podsećajući na tu istinu”, kaže Brnabićeva.

“Sve što je predsednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istakao jeste taj kamičak u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada pomenete Srbiju i kada predsednik Vučić kaže – dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije”, kaže premijerka Brnabić.

“Oni koji nisu poštovali teritorijalni integritet Srbije dobro su čuli reči predsednika Vučića, a da li će nešto promeniti neće, ali mu neće oprostiti jer je rekao istinu”, navela je premijerka.

“Pritisci zaista nikada nisu bili veći, pritisci na Vučića i Srbiju, i ponovo, sad vam je jasno i mislim svim građanima, zašto nisu bili veći, zato što oni ne žele više da imaju temu i primer sopstvenog licemerja “, istakla je premijerka.

Izvor: 24sedam.rs