Albanski fudbaler nakon meča sa Hrvatskom preko megafona vređao Srbe i Makedonce: FSS traži najstrože kazne za izgrednike

|

Skandalozna scena zabeležena je na terenu posle meča drugog kola Grupe B između Albanije i Hrvatske (2:2).

Nakon provokativnih poruka sa tribina na račun Srbije i skandiranja “Ubij Srbina”, od strane Albanskih i Hrvatskih navijača, usledio je novi skandal.

https://x.com/Pluton45873221/status/1803674400132063308

Naime, reprezentativac Albanije Mirlind Daku nakon utakmice prišao je tribini na kojoj su bili smešteni albanski navijači i rasplamsao strasti i poveo pogrdno skandiranje.

Uzeo je megafon u ruke, opsovao Srbiju i Makedoniju i poveo pogrdno skandiranje, prenosi makedonski portal “Sport1.mk”

Skandalozni transparenti, zastave i pogrdno skandiranje na račun Srbije obeležilo je utakmicu između Albanije i Hrvatske. Vijorile su se zastave terorističke organizacije UČK, huligani su pozirali u majicama koje veličaju porodicu Jašari, a povici “Ubij Srbina” odzvanjali su stadionom u Hamburgu.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović oštro je osudio ponašanje izgrednika i poručio da će od UEFA zahtevati najstrožu kaznu za ovakvo sramno ponašanje.

“Po cenu da ne nastavimo učešće na EURO… Ukolko UEFA ne bude drastično kaznila izgrednike mi ne želimo da učestvujemo u ovome”, poručio je Šurbatović za RTS.

Izvor: kurir.rs