Albanka se udala za Srbina u Leposaviću – Prešla u pravoslavlje zbog Dejana i poručila: “Želim da ti rađam decu na srpskom Kosovu”

|

Mira Dreaj, Albanka iz Drača juče se u Leposaviću udala za Srbina Dejana Slavkovića, rodom iz Đakovice. Oni su se venčali u pravoslavnoj crkvi Svetog Jovana Blagoslova u obližnjoj Sočanici, a nakon toga priredili su veliku svadbu u sali Vile „Kristina“ u samom Leposaviću.

Pre crkvenog venčanja mlada je po sopstvenoj želji prešla u pravoslavlje, a svadbeni svatovi su posle crkvenog venčanja prošetali ulicama Leposavića, između ostalog i pored zgrade Opštine gde traju protesti Srba koji traže odlazak specijalnih jedinica tzv. kosovske policije.

„Za Dejana sam se udala iz ljubavi. Upoznali smo se u Draču. Naše poznanstvo i druženje trajalo je šest meseci. Srećna sam što se vraćam u veru predaka. Ja se sada osećam Srpkinjom. Mnogo je u Albaniji ljudi koji su poreklom Srbi a to i ne znaju, ili im je do sada bilo zabranjeno da znaju“, ispričala je za IN4S Mira.

Ni Dejan nije krio sreću povodom venčanja.

“Hvala Miri što je pristala da budemo jedno. I da nije prihvatila moju veru, ne bih se ljutio. To je njena želja bila. Rekla mi je – želim da ti rađam decu kao pravoslavna na tvom Kosovu, i učinila me presrećnim”, ispričao je Dejan dok je prolazio pored ograde ispred zgrade Opštine Leposavić iza koje su pripadnici KFOR-a koji razdvajaju okupljene Srbe i ilegalnog „gradonačelnika“ koji već nedeljama ne izlazi iz uzurpiranoh objekta lokalne uprave u centru grada.

Izvor: 24sedam.rs