Albanac pronašao izgubljeni telefon – Shvatio da pripada Srpkinji pa bez razmišljanja uradio jedno: Nastala i divna uspomena

|

Da biti dobar i pošten čovek nema veze za nacionalnošću ili verom, dokazao je jedan momak iz Albanije koji je svojim potezom oduševio Srbe. Kako piše Instagram stranica “official.bih.srb.hr.cg” Albanac Xhavit Beqiri pronašao je u Kosovskoj Mitrovici na Kosovu izgubljen telefon koji je pripadao Srpkinji. Ne razmišljajući o nekom drugom scenariju, potrudio se da dođe kontakta osobe koja je izgubila mobilni i u tome uspeo.

Ukratko, ovako se sve izdešavalo:

“Xhavit je telefon našao u Kosovskoj Mitrovici, tačnije u Bošnjačkoj mahali. Na telefonu su bili verski pravoslavni simboli. To mu je dalo do znanja da je to najverovatnije srpske nacionalnosti.

Uspeo je da dođe do kontakta Srpkinje i samim tim joj vrati telefon. A Srpkinja mu se potom zahvalila za ljubaznost i poštenje kakvo se danas retko viđa na Balkanu”, piše u opisu videa na pomenutoj Instagram stranici koja je dodala da su se potom Srpkinja i Albanac za uspomenu i uslikali.

Mnogi su javno zahvalili mladiću na njegovom poštenju i dobroti:

“Svaka čast momku! Vraća veru u ljude”, “Nije Albanac pronašao telefon Srpkinji već je pošten čovek vratio ženi izgubljeni telefon. Hoću da kažem da u svakom narodu ima dobrih i loših ljudi”, “Ljudi su normalni. Bili i ostali. Narodi Balkana će kad tad shvatiti da se samo zajedno može napred”, “Nije važno kojoj veri i naciji pripadaš. Važno je biti ČOVEK!”, “Pošten čovek pronašao telefon i vratio čoveku koji ga je izgubio! Sve ostalo je nepotrebno isticati”, nizali su se komentari na njegov divan gest.

Izvor: blic.rs