Advokat bivše Marićeve žene izneo drugu stranu priče: “Nije monstrum Mateja, čiji je stan, već otac”

|

Jovan Marić i njegova treća supruga, 32 godine mlađa Danijela Tiosavljević, bili su medijska senzacija dok je ljubav trajala, ali u sudnici su, tokom razvoda, vodili pravi rat.

Nisu se pomirili, i to je verovatno razlog što se ni Danijela ni njihov sin Mateja nisu pojavili na sahrani psihijatra, koji je preminuo prošle nedelje.

“Oni kažu da sam ja njih isterao iz stana. A ona je pokupila sina i otišla kod sestre. Rekla je: „Neću više da živim sa tobom, razvodimo se, ne volim te više, nema osnova da živimo zajedno, izlazi iz ovog stana”, govorio je ranije Marić.

“Rekao sam joj da ima pravo, ali da neću da se iselim: „Kao što znaš, bio sam ti direktor, imao sam veliku platu, stan sam kupio zajedno sa prethodnom suprugom, prema tome, ona ima veća prava nego ti”. Tad mi je rekla da ću se iseliti i da ću „videti još”, ispričao je jednom prilikom čuveni psihijatar za Blic.

Stan je postao predmet spora, a priča je stigla i do medija. Nemanja Jolović, advokat Marićeve bivše žene i sina, pre dve godine je za B92 izneo njihovu stranu priče.

Nije monstrum Mateja Marić koji želi da ostvari svoja zakonska prava, već je pravi monstrum otac koji u medijima kontinuirano iznosi niz neistina.

“Uostalom, moj klijent ni u jednom trenutku nije u sporu sa gospodinom Marićem, već sa Aleksandrom, drugom suprugom svog oca, koja je pravnim mešetarenjima doskora bila i vlasnica pomenutog stana.

Parnica koja je počela još 2011. odnosila se na stan koji je Jovan prepisao sinu, a potom ga prodao svojoj drugoj supruzi, iskoristivši svoje pozicije da u ime maloletnog deteta, u svojstvu staratelja potpiše kupoprodajni ugovor.

Taj paradoks i niz krivičnih dela, od ometanja pravde, pa do nelegalnog ulaženja u posed, menjanja brava, stavljanja blinidiranih vrata, napokon su dobili svoj epilog, jedinom logičnom presudom”, objasnio je advokat.

„Sine, bolestan sam, imam rak, neću još dugo, ne izbacuj me na ulicu”, zavapio je Jovan Marić tada, ali Jolović je rekao da stvari nisu bile baš takve kakvima ih je doktor predstavio.

Strašno i nemoralno je kada izbacite na ulicu svoje maloletno, nemoćno dete i njegovu majku. Ne viđate ga godinama i nemate kontakt.

Moja klijentkinja je uredno dovodila dete u centar za socijalni rad, gde je bilo predviđano da viđa oca, međutim, Marić se nikada nije pojavljivao u dodeljenim terminima. Posle određenog vremena, Danijela je prestala da dolazi i da dovodi dete, jer je uvidela da je to besmisleno”, rekao je Danijelin advokat.

Jovan Marić se, s druge strane, držao svoje priče:

“Čak sedam godina nisam video sina. I tu sebi stavljam minus što nisam uspostavio odnos sa njim, što sam dozvolio da ga, pod uticajem njegove majke, sedam godina ne vidim. Čuo sam da studira FON. Ne znam gde stanuje, nemam kontakt sa njim. To mi je najveći žal”, govorio je Marić.

No, advokat je tvrdio da Jovan Marić nije ni pokušavao da stupi u kontakt sa sinom.

Izvor: hellomagazin.rs