1.500 evra i ne mogu da izguram mesec: Poskupljenja utiču i na one sa dubljim džepom – “Jedva smo se pokrpili”

|

Nedavno se među srpskim korisnicima Reddita, pokrenuo razgovor o tome koliko zarađuju, koliki su im mesečni troškovi, kao i koliko im novca ostane na kraju meseca, i komentari su razni. Na temu su je javili i oni kojima se kućni budžeti poslednjih meseci tope pa moraju da menjaju svoje navike, preko onih kojima je plata pozamašna.

“Ne znam koliko pojedemo i popijemo, otprilike smo knap, ne idem u minus ali ne ostaje ništa za sa strane plus troškovi i prihodi variraju u toku godine pa je septembar kritičan, jedva smo se pokrpili ove godine… Od marta se oseća manjak od oko 100-200 evra mesečno, kompenzovan manjim trošenjem i nešto malo posla sa strane, tako da se nije otišlo u minus ali je morala da se pravi reorganizacija”, piše na Redditu jedan naš sugrađanin dodajući: “Imam 1.500 evra mesečno i nije mi taman”, a drugi se nadovezuje:

“200 evra od kraja prošle godine svaki mesec, a plata mi se uduplala. Dodajem sa kreditne. Računi, vrtić su tu negde, ali zato klopa gorivo..” prokomentarisao je jedan korisnik Reddit-a.

“Oko 1.000 evra plata. Računi oko 100, na dva psa potrošim oko 150, na hranu isto oko 150. Još 200-250 na razno (odeća, teretana, gorivo). Ostane oko 300, mada i to ide u fond za veće kupovine kasnije (bela tehnika, veći troškovi kod veterinara i slično), piše u jednom od komentara.

Na post na Redditu su se javili i oni sa pozamašnijim mesečnim primanjima.

“1700 evra zarada (bodybuilding trener). 250 ode na hranu. 100 na racune. 70 na benzin, ne vozikam se mnogo. 500 roditeljima da imaju da ne rade. Ostalo pola na cuvanje, pola devojka. Ne trošim mnogo jer delim sa roditeljima kuću, po sprat, a iskreno ne znam ni na šta da trošim pare”, napisao je jedan od Reddit-ora.

“Prosek zarade oko 200.000 mesečno i ostane mi 0 svaki mesec”, zaključuje jedan od komentatora na društvenoj mreži Reddit.

Izvor: blic.rs